Luther med latter – et skråblikk på 500 år i lutherske spor

Ryfylke Livsgnist presenterer jubileumsspillet: «Fra munkesang til lovsangsdans» – Et historisk og humoristisk skråblikk på hva lutherdommen har ført med seg gjennom 500 år i våre bygder og byer.

Ryfylke Livsgnist er kjent for reiser i bedehusland og kirkehistoriske spill på Finnøy. I 2017 setter de opp en forestilling i Stavanger bispedømme, med en østlandsturne.  I beste lutherske ånd blir det mye humor. Ja, alt fra folk som sovner under laaange prekener, konfirmanter som besvimer under overhøring, en gal teologiprofessor, kollekturo, og skråblikk på salmestrid og nyere lovsang.

500 år på 90 minutter, med fire formidlere som spiller ulike roller, er historiefortellere og musikere – og går ut og inn av de ulike hendelsene og hundreårene.
Forestillingen er tuftet på historiske fakta, humoristiske vinklinger og musikalsk troverdighet. Med å bruke mye humor, vil også publikum følge ekstra godt med og lære om hva Luther har hatt å si for vår kirke-, kultur- og språkhistorie gjennom 500 år. Denne Luther-kabareten blir derfor en folkelig forestilling, der man verken trenger å være Lutherkjenner eller i den innerste kirkekrets for å få en stor opplevelse.

Billetter kr 100,- ved inngangen. Kombi-billett sammen med «Alle dine veier – Luther og Bach i ny innpakning», samme dag kl 19:00 i Østre Fredrikstad kirke: kr 250,-