Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Konsert: Cantus II og Cantus VI

Caroline Eidsten Dahl, Inger Johanne Østby, Lina Bråten. Samarbeid med Kammerfest.

22. juni 2024
13.00
Fredrikstad domkirke

Del i sosiale medier:

Program
Egil Hovland:
Cantus VI «Ved Haandarbeidet» for blokkfløyte, tverrfløyte og klaver

Cantus II for blokkfløyte og klaver

Regndråpe-etyde

Suite for fløyte og piano, op. 15

Lamento» for solo fløyte
m.m.

 Caroline Eidsten Dahl er en av Norges mest aktive blokkfløytister, hun er grunnlegger og medlem av flere ensembler: Woodpeckers blokkfløytekvartett, Ensemble C4, Ensemble Freithoff og Bragernes barokk. Hun konserterer rundt om i Norden og Europa med ensemblene sine, i 2024 reiste hun til Japan med blokkfløyteduoen Dahl/Steinsland-band. I 2014 kom Carolines første solo-album: «Blockbird. Norwegian recorder music» på LAWO Classics, den mottok strålende kritikker i inn -og utland. Siden har hun utgitt fire solo-album og medvirker på flere CD-er som kammermusiker. Eidsten Dahl har mottatt Statens kunstnerstipend i tre år fra 2023-2025.

Inger Johanne Østby er fra Drammen, og hadde fast plass allerede som 12-åring i Drammen Symfoniorkester. Inger Johanne er utdannet fløytist fra Norges Musikkhøyskole, og mottok deretter statsstipend for videre fløytestudier ved Franz Liszt Musikakademie i Budapest, Ungarn.

Så fulgte årene med orkesterengasjement, for Trondheim Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Den Norske Opera, KORK, Oslo Filharmoniske Orkester og Det Norske Kammerorkester, samt landsdelsmusiker i Nord-Norge.

Hun har medvirket på flere plateinnspillinger, både innen kammermusikk, orkester og jazz. Inger Johanne bor for tiden i Oslo, og jobber som frilans fløytist.

Lina Braaten er en etterspurt pianist blant sangere og instrumentalister, og arbeider som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole. Våren 2018 var hun repetitør full tid ved Wermlandopera i Karlstad, og hun har vært ansatt over flere år ved KHiO, avd. operahøgskolen. Hun er prisbelønnet som både kammermusiker og solopianist, bl.a. med 1. pris i Nordic Lied Duo Competiton i 2003, og 3. pris i Malmö Nordiska Pianotävling 2004.

Lina har en stor forkjærlighet for arbeidet med lieder og opera, noe som hennes frilanskarriere gjenspeiler. Hun har vært offisiell akkompagnatør ved Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse siden 2009, og har jevnlige engasjementer ved f.eks. Skagen International Opera Masterclasses, Oscarsborgoperaen og Ringsakeroperaen. I 2021 startet hun konsertserien Romansekonserter Oslo, hvor kun romanser står på programmet.