Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Orgellunsj 2

Musikk av J. S. Bach og Max Reger

5. april 2023
12.00
Glemmen kirke

Del i sosiale medier:

Mann med kort hår og høyhalset genser ser rett inn i kamera. Litt alvorlig.

Gratis inngang, kollekt

Program: 

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Schmücke dich, o Liebe Seele, BWV 654

Max Reger (1873-1916): Scmücke dich, o Liebe Seele, op 67.34

J. S. Bach: Vater unser im Himmelreich, BWV 762

M. Reger: Introduksjon og passacaglia i f-moll, op 63 nr 5 og 6.

 

Velkommen til konsert med den prisvinnende organisten Guttorm Guleng fra Fredrikstad! Her kan du høre verker av to av de største komponistene innen orgelmusikk: J. S. Bach og Max Reger.

Guttorm Guleng begynte å spille orgel hos Magne Hanssen og Bjørn Andor Drage i Bodø. Videre har han fått undervisning blant annet av Karstein Ærø, Kåre Nordstoga og Mikael Wahlin. Hans hovedlærer er professor Hans Fagius.

I 2005 vant han 1. pris i Dublin internasjonale orgelkonkurranse. Han har spilt en rekke konserter i Norge og utland, blant annet Danmark, Sverige, England, Irland, Sveits og USA.

Luis Vierne-maraton

Repertoaret spenner fra barokk til nyere verker, med hovedfokus på musikk av J. S. Bach og romantisk musikk fra Tyskland og Frankrike. I 2020 spilte han samtlige symfonier av Louis Vierne i Glemmen kirke, og i 2022 spilte han César Francks orgelverker i kirkene i Fredrikstad.

Han har også tidligere fremført en serie med Mendelssohns orgelsonater, koblet med større romantiske orgelsonater (Reubke, Elgar og Reger) i Glemmen og Fagerborg kirker.

Guttorm Guleng er til daglig hudlege ved Østfold hudlegeklinikk i Fredrikstad.