Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Songs from The Book of Qohelet

Jo Hegle Sjøflot m. band og biskop Kari Mangrud Alvsvåg

8. april 2023
20.00
Østre Fredrikstad kirke

Del i sosiale medier:

Mann med oppsatt hår holder opp åpen bok foran. Teksten i boken er skrevet med hebraiske tegn.

Billetter kr 150 selges via Fredrikstad kino og ved inngangen.

Det hele begynte som en vuggesang. Sorgen og skjønnheten i Det gamle testamentes poesi fikk låtskriver og musiker Jo Hegle Sjøflot til å tenke på det å synge for et barn som skal sove. Hans album Songs from the Book of Qohelet henter alle tekstene fra den hebraiske originalteksten til Forkynneren (hebr. Qohelet), kanskje Det gamle testamentets mest gåtefulle bok. «Alt er tomhet og jag etter vind!» roper denne ensomme stemmen ut, som en fremmed fugl blant Bibelens bøker.

Sjøflot har skrevet musikk til Qohelets hebraiske tekster og synger selv på hebraisk.

Poetiske tekster av biskopen

Kari Mangrud Alvsvåg har siden 2012 skrevet poetiske tekster, dikt og salmer. Hun har latt seg inspirere av Sjøflots arbeid med Forkynneren, og har skrevet nye tekster som kommenterer og tolker Forkynnerens observasjoner og fortolkninger. Hun sier at Forkynnerens påstand om at «alt er tomhet og jag etter vind» er gjenkjennelig i vår tid.

En tid som både fremstår tømt for mening med jakt på penger, berømmelse og lykke som førende for mange, samtidig som mange lengter etter immaterielle gleder, innhold og dybde i livet. Påskeaften er perfekt for dette prosjektet, døgnet selve livet ligger i graven.

Foto: Jo Hegle Sjøflot.