Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

 «Vokalise for den blå planeten»

En kontemplativ vokalkonsert med Bodil Rørtveit

16. september 2023
19.00
Fredrikstad Domkirke

Del i sosiale medier:

Billetter i døra - kr 250,- (under 16 år: 100,-)

"Vokalise for den blå planeten" er en vakker solo-konsert uten ord, som omslutter publikum med surroundlyd. Bodil Rørtveit har et særegent og variert stemmeregister og en unik evne til å skape kontakt med publikum.

“En fantastisk konsert i Nykirken i kveld. Bodil sin utrolige stemme var som en stemmepensel som malte skog, hav og fjell i vakre strøk/farger og forsiktige streker. Nydelig.”
- Arve J. Nilsen, publikummer, Bergen Kirkeautunnale 2021

Vokalise for den blå planeten hadde premiere under Bergen Kirkeautunnale. Her er et utdrag, inspirert av dype hav og hvalsang (fra en prøve i Nykirken, Bergen): https://www.youtube.com/watch?v=4JQRAs3CQX0

Komponist og artist Bodil Rørtveit har dei siste åra gjort seg bemerka som ein uttrykksfull, særegen vokalkunstnar med stor stemme. Ho krysser gjerne sjangergrenser frå folkemusikk via klassisk til jazz og improvisasjonsmusikk. Ho ønskar å inspirere og skape tilhørighet og har ei leikande haldning til musikken. Forholdet til naturen står sterkt i prosjekta hennar, med eit ønske om at vi skal ta vare på den planeten vi har.

Ho samarbeidar ofte med scenekunstnarar i prosjekta sine, blant anna i  plastkonsertforestillinga Sustain (framført på Festspillene i Bergen, og med Harmonien). Våren 2021 hadde ho premiere på Det Vestnorske Teateret som komponist og utøvar på soloforestillinga «RØYST – eller Bodil sluttar med innestemme». Rørtveit har under pandemien skapt konseptet «Hengekøyekonsert», der publikum lytta til musikken og fuglesang i hengekøyer i skogen. Denne konserten blei vist igjen under Festspillene i Bergen 2021, til gode kritikkar. Bodil underviser også i jazzvokal ved Griegakademiet.

http://www.bodilrortveit.no