Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Domkirken blir dansescene

Publisert: 21. oktober 2019

Del i sosiale medier:

I hvert fall onsdag 23. oktober. Da kommer danseren Sylwia Bloch-Sternik og Kammerkoret NOVA for å gi deg dans og sang i nye, forunderlige kombinasjoner!

Det gjør de i forestillingen «Fra grus til edelstener» som starter kl. 19.30, som inngår i årets Egil Hovland-festival. Selv var Egil Hovland svært opptatt av dans som uttrykk, og Bloch-Sternik ville nok ikke skuffet ham. Den anerkjente danseren fra Oslo skal nemlig gi sin egen tolkning av stykket «Psalm» av Frank Havrøy. Her uttrykkes det motsetningsfylte som mennesket rommer – henvendelsen mot det store både utenfor og i mennesket.

Bloch-Sternik er en kunstner med stor kjærlighet for moderne dans og improvisasjon. Hun fordyper seg for tiden i samtidsdans ved Schous kulturstasjon og underviser i samtidsdans i Oslo. Hun har danset og vært improvisator i flere prosjekter og forestillinger, som blant annet Bortenfor ordene, Personal Branding, Przemiany og Comfy Zone.

Prisvinnende kor

Musikken er det Kammerkoret NOVA som står for, et kor som regnes blant de beste i landet. NOVA har blant annet vunnet den prestisjefylte internasjonale korkonkurransen i Marktoberdorf i 2017. Koret har også gitt ut tre album som alle har høstet svært gode kritikker. Nylig fikk koret en ny, ung dirigent: Julia Selina Blank.

Det står også mer på repertoaret denne onsdagskvelden. Konserten har identitet, i sin bredeste forstand, som gjennomgående tema – nasjonalt, språklig, religiøst og personlig. Tittelen er hentet fra Karin Boyes «Aftonbön», en bønn om å bli ledet og løftet, og om lengselen etter nærvær.

Første gang i Fredrikstad

– Vi gleder oss til å synge for et nytt publikum i Fredrikstad, sier Lise Solvoll som er sopran i koret.

– Konserten i Fredrikstad domkirke blir også vår første konsert med ny dirigent. Det gleder vi oss veldig til! Programmet er både spennende, utfordrende, snurrig, gripende morsomt – og tankevekkende!