Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Egil Hovlands salmer som jazz

Publisert: 21. oktober 2019

Del i sosiale medier:

Under Egil Hovland-festivalen i 2018 gjorde Oddgeir Berg trio stor lykke med sin nattkonsert i Østre Fredrikstad kirke. Fra sitt ståsted i jazzmusikken utforsket de også flere av Egil Hovlands melodier, noe som falt i god smak hos publikum.

Trioen har i løpet av året gitt ut et nytt album «In the end of the night», på tyske Ozella music i februar 2019, til overveldende tilbakemeldinger. De har i tillegg til konserter i Norge, turnert i land som Estland, Polen, Italia, Tyskland, Danmark og Japan. I løpet av høsten får også England og Tyskland besøk. Dessuten er trioen i studio for å spille inn et tredje album. Men midt i et hektisk turneringsliv og ny plateinnspilling tar musikerne seg tid til å besøke Egil Hovland-festivalen. Det er vi glade for!

Dypdykk

Oddgeir Berg forteller:

– Da vi ble spurt om å spille på festivalen i 2018, måtte jeg gjøre et dypdykk i Egil Hovlands materiale. Alle kjenner jo «Måne og sol» og muligens også «Tårnhøye bølger», men det var mer!

Berg er begeistret.

– Jeg kjente jo til flere Hovland-melodier, som jeg tidligere ikke hadde adressert til ham. I fjor tok jeg tak i fire av hans melodier, tolket dem og arrangerte dem på nytt.

Energi

Jazz-musikeren fant det han lette etter og som er helt avgjørende for en god melodi. Nemlig energi.

– Det var mye energi i de låtene, noe som gjorde det spennende å nytolke dem. Jeg oppdaget at de også passet inn i et jazzformat.

Oddgeir Berg er glad for at trioen igjen er blitt spurt om å spille under festivalen.

– Nå kommer vi med enda flere av Hovlands låter, ispedd noen av mine egne komposisjoner. Det ser ut som det blir nok et spennende dypdykk inn i Egil Hovlands materiale.