Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Elvekonsert midt på Glomma

Publisert: 20. juni 2019

Del i sosiale medier:

Trodde du kirkeorgelet var kun for gudstjenester? Fredag 12. juli tar amerikanske Cameron Carpenter (38) med seg sitt eget bygde digitale orgel ut på elva i Fredrikstad sentrum.

Carpenter er ofte omtalt som orgelverdenens store rockestjerne. Han har tatt med seg orgelet ut av kirkerommet ved å bygge et helt eget digitalt orgel, som har fått navnet the International Touring Organ (ITO). Med dette har han turnert både Australia, New Zealand, Russland, USA og Asia.

Under Tall Ship Races tar han det med seg ut på elva, på prammen til Håpets Katedral. Prammen er fundamentet til det som skal bli et åndelig symbolbygg av innsamlet plast fra havet. Forbered deg på alt fra Pirates of Caribbean-musikk til Bachs Toccata!

Tid: kl. 22.00 Konserten er 2×30 min. med 15 min. pause.
Sted: på elvescenen utenfor Båthuset Scene.

Norgesdebut for orgel

Elvekonserten blir Carpenters første konsert i Norge med det internasjonale turnéorgelet. Det blir en helt unik opplevelse med både høyst ukonvensjonell orgelmusikk, og mer tradisjonelle toner, i sommerkvelden, med skuter på alle kanter.

Carpenter ble født i Pennsylvania, USA, i 1981. Han fremførte Bachs Well Tempered-Clavier første gang da han var elleve. Han var også den første organist til å motta en Grammy-nominasjon for albumet Revolutionary i 2008.

Storskjermer

Elvescenen skal ligge foran Båthuset Scene slik at publikum kan stå både på bysiden, gangbrua, eller sitte på en av restaurantene på Bryggepromenaden og nyte tonene hans. Det vil også bli satt opp storskjermer slik at man kan oppleve Carpenters forrykende fot- og håndarbeid.

Konserten er et samarbeid mellom Egil Hovland-festivalen og Kulturetaten i Fredrikstad kommune, med støtte fra Borg bispedømme, Stene Stål Gjenvinning, Metallco Stene og Knif Trygghet Forsikring.