Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Fremfører nytt, norsk verk om påske

Publisert: 23. september 2021

Del i sosiale medier:

Barn og ungdommer synger sammen.

Koronaen satte stopper for urfremføringen av verket Pascha Iuvenalis, påsken 2021. Ung kirkesang tar derfor høytiden på etterskudd, og fremfører en kortversjon av verket 23. oktober her i Fredrikstad!

Ung kirkesangs formål er å bevare og fornye kirkesangen. Organisasjonen, som omfatter både sanggrupper, barne- og ungdomskor og orgelklubber, stiller derfor med et flunkende nytt verk om påske: Pascha Iuvenalis – påske for ungdom. Arve Brunvoll har skrevet og tilrettelagt tekster, Odd Johan Overøye har laget musikk for kor, solister og band.

Verket er en vandring gjennom de sentrale påskedagene, fra palmesøndag til 2. påskedag. Ung kirkesangs regionale ungdomskor i Sør-Øst – SØK – står for framføringen sammen med musikere, tekstleser og komponisten selv ved flygelet. Et moderne og sjangerbredt kirkemusikkverk med elementer fra klassisk, pop, musikal og gospel!

Forenklet utgave

Koronaen satte en stopper for urframføring i påsken. En forenklet utgave av verket ble urframført på Ung kirkesang sin korsommerskole i Grimstad i august. Denne utgaven får vi høre igjen i Østre Fredrikstad kirke 23. oktober.

Medvirkende:

SØK – Regionalt ungdomskor Sør-Øst m.fl.
Tone Synnøve Øygard Steinkopf, dirigent
Odd Johan Overøye, flygel
Rolf Axelsen Lie, keyboard
Oddbjørn Aase, slagverk
John Børge Askeland, bass
Eirik Øverby Vist, gitar
Anders Hefre, saksofon og fløyte
Tjodun Felland, lesninger