Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Full fest med Wolfgang Plagge!

Publisert: 27. august 2020

Del i sosiale medier:

Vi presenterer årets festivalartist: Wolfgang Plagge!

Vi samles til fest. En musikalsk og variert fest. For heldigvis har Egil Hovland-festivalen gode nok lokaler til at vi kan gjennomføre mesteparten av våre planer.

Tema for festivalen er fellesskap. Året 2020 har vist oss at det å kunne samles ikke kan tas som en selvfølge. Mange av oss har mistet noe vi hadde kjært; vi har kjent på redsel og uro når vi har møttes. Ikke forventning og glede som er det normale.

Vårt program er variert og romslig. Men felles for det hele, er et ønske om å løfte opp Egil Hovlands navn. Vi hyller en av gigantene i norsk musikkliv samtidig som vi lar oss inspirere og fornye. Festivalen holdes i perioden 16. til 29. oktober.

Gå til Egil Hovland-festivalens program for 2020

Wolfgang Plagge – årets festivalartist!

Åpningskonserten finner i år sted i Østre Fredrikstad kirke. Kantor Dagfinn Klausen har samlet sammen en rekke fine musikere. Årets festivaltaler er nyinnsatt domprost, Kari Mangrud Alvsvåg. Det blir en flott kveld.

Årets festivalartist er Wolfgang Plagge – musikkgeniet som har rukket å fylle 60 år i år! En fantastisk musikalsk personlighet som vil berike oss med sin virtuositet, kunnskap og sitt vinnende vesen.

Så spenner det like til Torgeir Vassvik som joiker. Med sin stemme og sine musikere reiser Torgeir verden rundt og er en markant artist innenfor World Music-sjangeren. Noen av oss husker ham fra fjorårets avslutning hvor han var solist under fremføringen av Anniken Paulsens «Desiderata».

Poesiperle, brass og eksklusive solister

Innenfor spennet mellom Plagge og Vassvik finner vi en flott variasjon av små og store konserter. En liten perle åpenbares i Gamle Glemmen, når festivaldikter Casper André Lugg og cellist Liv Frengstad møter hverandre i vakkert samspill.

Ellers er du invitert til morgen- og middagsbønn i Rolvsøy kirke. Og vil du høre brass, holder Frelsesarméens territoriale hornorkester konsert i Østre Fredrikstad kirke. Det norske solistkor avslutter hele festivalen. En av de få konsertene de holder denne høsten, holder de hos oss. Så benytt anledningen til å høre dem!

Sikre deg plass!

Andre artister er Det Norske Blåseensemble, Borg vokal, Borg Domkor, Domkirkens jentekor, Dagfinn Klausen, Dan René Dahl, Guttorm Guleng, Neon Vokal, Lars Tore Bøe, Birgit Gudim Søland, Oddgeir Berg trio, Borge Musikkorps, kor fra Ung Kirkesang, Senza Rigore m. flere.

I disse tider er alt usikkert. Men det vil, til tross for begrenset plass, være godt med seter i våre kirkerom. Er du klok, kjøper du billett via Fredrikstad kino så raskt som mulig.

Velkommen til en flott festival!