Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Mestermøte i Glemmen kirke

Publisert: 7. oktober 2018

Del i sosiale medier:

Det må bare bli bra når jazzpianist Tord Gustavsen og Det Norske Jentekor møtes til konsert i Glemmen kirke 13. oktober. På programmet står blant annet en nyskrevet komposisjon over diktet «Det er den draumen».

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Det Norske Jentekor

Det er Marcus Paus som har skrevet komposisjonen over Olav H. Hauges kjente dikt. I tillegg fremføres blant annet Kärlekens lov av Knut Nystedt. Det blir også lokal medvirkning fra Glemmen kirkes barnekor.

Den kjente jazzpianisten vil improvisere rundt det korene synger:

– Slik skapes en musikalsk helhet som vil gi en god opplevelse for både sangerne og for publikum. Repertoaret er tekstnært – ordet og tekstene blir viktige i konserten, sier dirigent for Det Norske Jentekor, Anne Karin Sundal-Ask.

Konserten starter kl. 13.00. Den er et preludium til Egil Hovland-festivalen som braker løs fra 18. oktober.

Seminar for Glemmens barnekor

Anne Karin Sundal-Ask reiste 19. september til Fredrikstad for å ha seminar med sangerne i Glemmen kirkes barnekor, og forberede dem på samarbeidet og konserten. Glemmen kirkes barnekor synger sammen med Rekruttgruppa (1.- 3.klasse) og Aspirantkoret (4.- 6.klasse) i Det Norske Jentekor.

Det Norske Jentekor er Norges ledende barne- og ungdomskor og teller over 100 dyktige medlemmer. Sangerne er fra østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver. Koret er en uavhengig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Det Norske Jentekor har vært og er en sterk institusjon i norsk kulturliv, og har fostret en rekke kjente sangere, musikere og artister.