Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Mozartfestivalen og Kirkemusikk Fredrikstad i samspill

Publisert: 3. februar 2023

Del i sosiale medier:

Maleri av Mozart med grå parykk og rød jakke.

Nytt fra 2023 er at Kirkemusikk Fredrikstad har gått inn i et tettere samarbeid med Mozartfestivalen i Fredrikstad. Kirkemusikk Fredrikstad og Mozartfestivalen følger tett på hverandre og overlapper til dels. I programmeringen har det vært tett kontakt, og profilen på de to festivalene utfyller hverandre: Kirkemusikk Fredrikstad er den mer eksperimenterende festivalen, der tradisjon brytes mot nye uttrykksformer – mens Mozartfestivalen ivaretar det beste i den klassiske musikkarven fra Mozart og de store mesterne. De to festivalene vil samarbeide om markedsføring og frivilligapparat.

Mozartfestivalen arrangeres i 2023 helga 14.-16. april, med konserter i Biblotekets aula, Østre Fredrikstad kirke, Verdensspeilet, Rød Herregård og avslutningskonserten blir et samarbeidsprosjekt i Fredrikstad domkirke. Av artister som deltar er Trondheimsolistene med solist Håvard Gimse, Oslo Strykekvartett, Det Norske Solistkor med dirigent Julia Selina Blank, Domkoret i Fredrikstad med dirigent Tore Erik Mohn og Kongelige norske marines musikkorps.​​

Mozartfestivalens musikalske leder er Geir Inge Lotsberg, leder av Trondheimsolistene, og Wiggo Andersen er festivalleder.