Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Per Mathias Høgmo til verdighetskonferanse

Publisert: 12. oktober 2018

Del i sosiale medier:

Den kjente fotballtreneren kommer til Litteraturhuset for å snakke om temaet verdighet. Der stiller også representanter for både rusmisbrukere, etniske og seksuelle minoriteter, kirke og helse.

Konferansen holdes onsdag 24. oktober fra kl.16:30 til 18:00. Foruten Høgmo deltar Rene Kristiansen, tidligere kriminell og rusmisbruker, Karen Marie Ulvestad Grandahl som er homofil, Mohamed Warsame opprinnelig fra Somalia og opptatt av integrering, helsesøster Tina Rosenvinge og menighetspedagog i Den norske kirke, Madeléne Leidland.

Konferansen er en del av årets Egil Hovland-festival som har verdighet som tema. Panelet ønsker å snakke om menneskesyn og menneskeverd. Hvordan forholder vi oss til mennesker som flykter hit eller mennesker med et kultursyn som utfordrer oss? Hvordan behandler vi dem som har falt igjennom velferdssamfunnet?

Panel med erfaringer

Er det forskjell på verdige og uverdige? Hva er normalitet? Hvor flinke skal vi være? Hvordan merker vi dette her hos oss? I Fredrikstad? I vårt eget nærmiljø?

Samtlige deltakere i panelet har på ulike måter gjort seg erfaringer rundt disse spørsmålene. Egil Hovland-festivalen håper på en ærlig og utfordrende samtale om verdighet. Begrepet som er så viktig å holde fast på.