Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

«S..t Happens»: en forestilling om tøffe valg – og valg man ikke får

Publisert: 9. oktober 2018

Del i sosiale medier:

For tre år siden fikk Ruben uhelbredelig kreft, livet blir ikke så langt som forventet. Ronny og kona fikk ett døgn på seg til å bestemme om de ville beholde fosteret med Downs.

Ruben fikk aldri velge, mens Ronny og Jill Therese fikk et valgt de helst skulle sluppet å forholde seg til. Både valgfriheten og mangelen på den, fører i denne sammenhengen til ekstreme livssituasjoner. Ruben må ta stilling til hvordan han og familien forvalter sin livskvalitet. Hvor mye er tiden verdt? Ronny og kona følte de måtte råde over liv og død – men valgte å beholde sønnen som nå er 12 år og heter Ask.

Det er disse ekstreme situasjonene som beskrives i forestillingen «Sh!t Happens», som spilles på Litteraturhuset 19. oktober kl. 19.00. Men det er langt ifra noen tåreperse. Vi blir servert et ærlig musikalsk foredrag med humor og livsgnist i ryggmargen. Alle kan finne glede, håp og trøst i de sterke historiene som Ruben, Niklas og Ronnie formidler.

– Berører publikum

Gjennom 90 minutter forteller Niklas Arnesen (vokal og bass), Ruben Eiksund (piano) og Ronnie MAG Larsen (perkusjon) sine historier, mens de spiller sangene som har betydd noe på veien. Det handler om å gjøre det beste man kan utav situasjonen man til enhver tid befinner seg i. For: Sh!t Happens!

– Vi har spilt forestillingen flere ganger etter at vi startet opp på Litteraturhuset i Oslo, og for hver gang føles det svært meningsfullt. Vi byr på oss selv, og gjennom våre ærlige historier treffer vi noe som berører publikum. De berører oss også, sier Ruben Eiksund som forteller sin historie om det å leve med uhelbredelig kreft.

Årets tema: verdighet

Både han og kollegaene er profesjonelle musikere, som har jobbet sammen ved Holtekilen Folkehøgskole i en mannsalder.

Forestillingen er med å sette ramme rundt Egil Hovland-festivalens tema: verdighet.