Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Sjangeroverskridende, musikalsk sammenstøt i Glemme kirke

Publisert: 23. oktober 2018

Del i sosiale medier:

Lørdag 27. oktober braker messing og orgel sammen i forbløffende kombinasjoner i Glemmen kirke. Da entrer Nynorsk Messingkvintett «scenen», en gjeng blåsere som er kjent for sine sjangeroverskridende prosjekter.

Konserten holdes kl. 13.00, og foruten kvintetten medvirker organist Anders Eidsten Dahl. Gjennom et lengre samarbeid har disse musikerne skapt seg et unikt repertoar med et særegent lydbilde. På programmet står blant annet verker av Egil Hovland, Trygve Madsen og Nils Henrik Asheim.

NyNorsk messingkvintett har spesialisert seg på urfremførelser av ny, norsk musikk – derav navnet (de spiller altså IKKE på nynorsk). At kvintetten kun fremfører ny, norsk musikk er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Gode gamle Giovanni Gabrielli er nemlig også representert på konserten med «Canzona in Echo duodecimi toni» (1597) for messingkvintett og orgel i et arrangement av Robert King.

Kjøp billett her eller i luka på Fredrikstad kino.

Urfremføringer

Kvintetten består av Brynjar Kolbergsrud, solotrompetist i Oslo-filharmonien, Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De har i løpet av det siste året urfremført en rekke verk av blant annet Erlend Skomsvoll, Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre.

NyNorsk Messingkvintett har spilt på blant annet Brasswind-festivalen i Bergen, Nasjonalbiblioteket i Oslo og i Bragernes kirke i Drammen, samt konsertserien «Internasjonale Orgelkonserter i Paulus og Sofienberg kirke.»

Ettertraktet orgelsolist

Anders Eidsten Dahl (født 1976) er utdannet kantor ved Norges musikkhøyskole. Han er ettertraktet som orgelsolist, kammermusiker og cembalist og har holdt orgelkonserter på festivaler i Tyskland, Russland, Slovakia og Østerrike i tillegg til Norden.  

For mer informasjon, kontakt Emil Skartveit: 948 05 395 / [email protected].
For fullt program, besøk kirkemusikk.hirvi.no

Repertoar for Egil Hovland-festivalen, 27. oktober 2018

Egil Hovland: Fanfare og koral, kort versjon for messingoktett op. 54C. (1966/95)
Bearbeidet for messingkvintett og orgel av Daniel Weiseth Kjellesvik
 
Egil Hovland: Cantus X op. 168 (2003)
for trompet og orgel. Trompet: Jørgen Arnesen

Egil Hovland: Fire interludier til Missa Vigilate for solo orgel, op. 67 (1969-70)

De Profundis, Cogitationes Pagis, Kyrie Eleison og Domine, Aperi Nobis
 
Egil Hovland: Cantus IV op. 97 (1979)
for messingkvintett

Giovanni Gabrieli: Canzona in Echo duodecimi toni (1597)

for messingkvintett og orgel, arr. Robert King

Nils Henrik Asheim: Singing Stones (2017)

for messingkvintett og orgel