Kirkemusikk-i-Fredrikstad hvit

Foto: Bjørn Backelin

Store navn til Egil Hovland-festivalen

Publisert: 26. juni 2018

Del i sosiale medier:

Seks artister som medvirker på årets festival
Medvirkende artister f.v. med klokken: Benny Borg (foto: Asbjørn Ribe), Det norske solistkor (foto: Bjørn Bertheussen), Anita Skorgan (foto: Strømmen Storsenter), Onkel Tuka (foto: Les Lee Havers), Marianne Beate Kielland (foto: Lena Lahti), Oddgeir Berg Trio (foto: CF-WESENBERG)

Benny Borg, Marianne Beate Kielland, Anita Skorgan, Det norske solistkor, Onkel Tuka og Oddgeir Berg trio. Dette er noen av artistene som gjester høstens Egil Hovland-festival fra 18. til 31. oktober.

Programmet for Egil Hovland-festivalen 2018 er spikret, og kirken i Fredrikstad er stolt av å presentere en fornyet og spennende festival! I fjorten dager kan Fredrikstad og omegn fråtse i konserter og kunst for enhver smak, flere av arrangementene er gratis.

Nytt av året er at vi har utvidet den «folkelige» delen av festivalen. Det blir konserter med Benny Borg i Domkirken, og Anita Skorgan besøker Ryde & Berg Orgelbyggeri sammen med Domkirkens jentekor. Onkel Tuka spiller i Østre Fredrikstad kirke, det samme gjør Oddgeir Berg trio.

Se programmet for Egil Hovlandfestivalen 2018 her

Årets festivalartist

Vi får i tillegg besøk av en rekke nasjonalt og internasjonalt anerkjente artister. Blant annet har vi vært så heldige å få Marianne Beate Kielland som festivalartist. Hun skal opptre ved flere anledninger under festivalen. Kielland er for tiden en av våre fremste sangere, og superlativene hagler over hennes mange internasjonale konserter.

Det er med andre ord mye man ikke bør gå glipp av under årets festival! Vi nevner også̊ at Det norske solistkor avslutter festivalen onsdag 31. oktober med Mozarts Requiem i Fredrikstad domkirke.

Trygve Madsen – årets komponist

Trygve Madsen er årets komponistprofil. Han var elev hos Egil Hovland i fem år, svært lærerike og morsomme, ifølge ham selv. Nytt av året er at Tor Lindrupsen skal være festivalkunstner. Han vil sette opp en stor kunstinstallasjon i Domkirken en bakvegg for hele festivalen.

Det blir i tillegg egne aktiviteter og arrangementer tilknyttet festivalen, blant annet tar festivalen en tur til Moss hvor Tor Sørby arrangerer symposiet: «Kunsten og kirken». Verdt å nevne er også årets festivaltema: verdighet. Det skal blant annet holdes en konferanse om temaet, i tillegg til musikkforestillingen «Sh!t happens» på Litteraturhuset.

Lokal start

Festivalen starter lokalt med åpningskonsert ved Lisleby musikkorps og stort «fødselsdagskalas» torsdag 18. oktober, på Egil Hovlands fødselsdag. I tillegg blir det fremførelse av Egil Hovlands Diakonimesse med Gressvik og Rolvsøy kirkekor, Jubilate og Birgit Gudim Søland som solist. Ivar Schonhowd Haugen spiller orgel og det hele ledes av Ann Kristin Hauglid.De som vil ha med seg flere enn to av konserter, bør sikre seg et av våre rimelige festivalpass! NB: Festivalpasset gjelder ikke for konserten med Anita skorgan, samt forestillingen «Sh!t Happens».